Kopen in Spanje is in wezen een makkelijk proces.  Alles en iedereen hier is erop voorbereid om het de buitenlandse kopers zo makkelijk mogelijk te maken zich een eigendom aan te schaffen zonder hiervoor te lang te moeten blijven of te veel te moeten terugkomen.

Het begint met:

De Makelaar

Eerst en vooral:  zoek een betrouwbare makelaar!   –  bijvoorbeeld Casanueva 🙂 

De makelaars aan de Costa del Sol maken gebruik van een database waarin alle eigendommen die te koop staan zijn opgeslagen.  En dat zijn er bijna… 25,000!  

De makelaar zal U ook de regio laten verkennen:  het is namelijk zeer belangrijk eerst te beslissen wáár U wil kopen.  Van Nerja tot Sotogrande en een beetje landinwaards erbij vormt een gebied dat bijna zo groot is als België!

De Advokaat

Alhoewel niet wettelijk verplicht, is het een absolute must een advokaat te raadplegen tijdens het koopproces.  Dit geeft U  “peace of mind”.  Bij Casanueva stellen we U een advokaat voor die met U graag, en gratis, een inleidend gesprek voert.  U kan nadien met hem verder, of een ander kantoor kiezen:  geen enkele makelaar kan/mag U de keuze van de advokaat opdringen!

De advokaat bezorgt U:  een NIE nummer (uw officiële registratie in Spanje voor alle doeleinden)  –  een bankrekening

Hij controleert voor U:   De wettelijke situatie van het pand  –  De tax situatie  –  is alles in orde met de communiteit  –  zijn alle bouw licensies in orde  –  zijn er welke schulden dan ook op het eigendom 

Dan zorgt hij voor:  Het reservatiecontract  –  het verkoops en koop contract  –  de notarisakte  –  de administratie na de koop (contracten water en electriciteit, domicilieringen van lokale belastingen etc)

De Diensten na verkoop

Casanueva kan U ook helpen met allerhande dienstverleningen na de aanschaf van uw eigendom.  Sleutelservice, schoonmaak vóór uw aankomst en bij uw vertrek, regelmatige inspectie van uw eigendom, tuinen, zwembad, etc.  Ook bij verhuur kunnen wij hulp aanbieden.

 

Hebt U nog vragen?  Wij helpen U graag:  stuur een mailtje of bel ons.

Compare listings

Compare